Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Homemade beauty συνταγή

Πεπονάκι μου…
Και ναι ιδού η πρώτη μας homemade beauty συνταγή!!!
Το ξέρω πως θές  και εσύ δέρμα που να τρίζει σαν φρεσκοπλυμένο πιάτο και ταυτόχρονα να είναι απαλό σαν το δεματάκι ενός μωρού, ok  ο συνδυασμός πιάτου και μωρού ήταν λίγο άτοπος , αλλά αυτά τα δύο αποτελέσματα θα ενώσουμε με τούτο εδώ το απλό πίλινγκ.
Μην μου ανησυχείς δεν χρειάζεται να πάς για ψώνια, έχεις τα υλικά ήδη! Και μάλιστα είναι μόνο δύο:
©      Χυμός από 1 λεμόνι
©      Ζάχαρη κρυσταλλική (κατά προτίμηση καστανή)
Και γιατί σου λέω καστανή θα με ρωτήσεις..διότι είναι πιο χοντροκομμένοι οι κόκκοι και εμένα τουλάχιστον έχω βρεί πως με εξυπηρετούν καλύτερα, εάν εσύ ωστόσο είσαι υπέρ του πιο ήπιου πίλινγκ τότε χρησιμοποίησε την κλασσική λευκή ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι λοιπόν θα βάλεις το χυμό του λεμονιού και θα προσθέσεις  δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και voila έτοιμο!!
ΟΜΩΣ  θέλω να μου προσέξεις κάποια σημεία:

!        Επειδή ο χυμός που βγάζει κάθε λεμόνι δεν είναι standard θα δείς και αναλόγως αυτού θα βάλεις ζάχαρη. Δηλαδή αν θες το πίλινγκ σου για έντονη απολέπιση τότε αυξάνεις την ποσότητα της ζάχαρης, ενώ όσο πιο ήπια κλασσικά μειώνεις τη ποσότητα ζάχαρης
!        Θα εφαρμόσεις το πίλινγκ αυτό σε καθαρό πρόσωπο μόλις το φτιάξεις δεν θα το αφήσεις για μετά καθώς η ζάχαρη απλά θα σου λιώσει μέσα στο χυμό του λεμονιού και θα έχεις μια πολύυυ γλυκιά λεμονάδα που δεν είναι το ζητούμενο μας.
!        Το πίλινγκ αυτό θα το κάνεις  ΜΟΝΟ ένα ανήκεις στις κατηγορίες γυναικών με κανονικό, μεικτό και φυσικά λιπαρό δέρμα! Καθώς το λεμόνι ως οξύ θα καθαρίσει υπέροχα το δέρμα σου από το σμήγμα.
!        Όπως καταλαβαίνεις  ΔΕΝ θα κάνεις αυτό το πίλινγκ εάν ανήκεις στη κατηγορία των γυναικών με ξηρή επιδερμίδα καθώς θα την αφυδατώσει.
!        Και φυσικά ΔΕΝ θα το κάνεις εάν διαθέτεις ευαίσθητη επιδερμίδα διότι προσφέρει έντονη απολέπιση και με την άσκηση έντονης πίεσης μπορεί να προκαλέσεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς
Τέλος να σε πληροφορήσω πως ιδανικά (ιδίως τα κορίτσια με λιπαρή επιδερμίδα) εφαρμόζεις το πίλινγκ αυτό 2 φορές το μήνα!!
Ααα.. και μην μου ξεχαστείς μετά την εφαρμογή του θα ξεπλένεις με άφθονο νερό και φυσικά θα βάλεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Roz peponi Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang