Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

10 Λάθη στο μακιγίαζ που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες!

Αναμφισβήτητα κορίτσια το μακιγιάζ μας προσφέρει επιπλέον γοητεία και σιγουριά για τον εαυτό μας. Μπορεί να τονίσει τα πλεονεκτήματα μας και να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε μπορεί να μας προσθέσει χρονάκια?


Σε αυτό το μικρό άρθρο θα ήθελα να δώσω κάποια παραδείγματα που μπορούμε να τα αποφύγουμε και να είμαστε πάντα άψογες!


1. ΠΑΧΙΑ ΣΤΡΩΣΗ foundation
Πολλά κορίτσια που θέλουν να επιτευχθούν ένα τέλειο ματ πρόσωπο, συχνά παρακάνουν με την ποσότητα του foundation που χρησιμοποιούν. Η παχιά στρώση του make up και λαμφασμενη απόχρωσή του θα τονίσει τις γραμμές και ρυτίδες που μπορεί να μην έχετε καν. Με αποτέλεσμα να δείχνετε πολύ μεγαλύτερες από την ηλικία σας. Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνιστούν να χρησιμοποιούμε πιο light προϊόντα που θα δίνουν στο πρόσωπο μια φυσική λαμπερή όψη. Χωρίς υπερβολές. 

2.  ΜΑΣΚΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ
Ελαφρά βαμμένες οι κάτω βλεφαρίδες δίνουν έμφαση στην εξωτερική γωνία των ματιών σας και τα κάνουν πιο εκφραστικά. Αν όμως το παρακάνετε με την μασκαρα και τονίσετε όλο το κάτω βλέφαρο, μην σας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι άλλοι θα δώσουν την προσοχή τους όχι τόσο πολύ στα μάτια σας αλλά στις ρυτίδες γύρο από αυτά.

3. ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΓΙΟΝ
Σίγουρα δεν πρέπει να φοβόμαστε τις νέες τάσεις και έντονες αποχρώσεις! Ίσα ίσα που πρέπει να δοκιμάζουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να βρούμε ποια απόχρωση ταιριάζει αποκλειστικά σε μας! Μην ξεχνάτε όμως ότι εάν έχετε λεπτά χείλη, το σκούρο χρώμα θα κάνει τα χείλη σας να δείχνουν ακόμα πιο λεπτά. Και εμείς δεν το θέλουμε. Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα προσπαθήστε να εφαρμόσετε το προϊόν λίγο πιο πάνω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας.

4.   ΣΚΟΥΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΣΚΙΩΝ
Σκούρες σκιές που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το βλέφαρο, μπορεί οπτικά να σας δείχνει μεγαλύτερη από την ηλικία σας. Αν θέλετε να δείχνετε νεότερες, μπορείτε να εφαρμόσετε μια σκούρα απόχρωση ακριβώς στην εξωτερική γωνία του ματιού.

5.   ΜΑΥΡΟ ΜΟΛΥΒΙ – EYELINER ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟ 
Η τεχνική αυτή θα δείχνει τα μάτια σας πιο μικρά. Σε αυτή την περίπτωση θα σας σώσει ένα μολύβι σε ανοιχτή απόχρωση , που οπτικά θα μεγαλώσει τα μάτια σας και θα τα φωτίσει.

6.   ΡΟΥΖ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ
Πείτε αντίο σε σκούρα έντονα ρουζ και να δώσετε παραπάνω προσοχή σε ανοιχτά ροζ και ροδακινί αποχρώσεις. Εφαρμόστε το στο πάνω μέρος των μάγουλών σας και όχι στο κέντρο. Όσο μεγαλώνουμε καλό είναι να μην εστιάζουμε τόσο πολύ σε εκείνο το σημείο – εφαρμόστε την νέα σας απόχρωση του ρουζ στα ζυγωματικά και λίγο πιο πάνω και όχι πολύ κοντά στη μύτη. Ελαφριά και φυσική απόχρωση θα δώσει στο πρόσωπό σας μια ρομαντική νεανική εμφάνιση. 

7.  ΕΝΤΟΝΑ ΦΡΥΔΙΑ
Πολύ έντονα σκούρα φρύδια μπορούν να χαλάσουν όλο το μακιγιάζ και να μας προσθέτουν ένα- δυο χρονάκια. Προτιμήστε ένα τόνο πιο ανοιχτή απόχρωση από τα φρύδια σας.

8.   ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΣΙΛΕΡ
Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια έχουμε όλες, με την πάροδο του χρόνου όμως γίνονται πιο έντονα. Το foundation μόνο του αδυνατεί να κάνει δουλειά, γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο το κονσιλερ. Εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση του κονσιλερ μόνο σε προβληματικό σημείο και όχι σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια.

9. ΕΝΤΩΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ
Ένα σωστό ίσιο περίγραμμα των χειλιών είναι πολύ σημαντικό σημείο στο μακιγιάζ των χειλιών. Τονίζει το σχήμα των χειλιών σας και τα κάνει πιο σαγηνευτικά. Όταν σχηματίζετε το περίγραμμα είναι σημαντικό να κάνετε σβήσιμο προς τα μέσα για να αποφεύγεται έντονες γραμμές.

10.  ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥΔΡΑΣ
Η πούδρα θα είναι αποτελεσματική μόνο όταν εφαρμόζετε  μικρή ποσότητα και σε σημεία όπου χρειάζεται. Εφαρμόστε λίγη ποσότητα στη Τ-ζώνη και να απαλλαγείτε από την γυαλάδα. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών , διότι η πούδρα μπορεί να τονίσει τις γραμμές και ρυτιδουλες ακόμα και αν δεν υπάρχουν. 










   




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Roz peponi Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang