Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Olea Soap - Χειροποίητα σαπούνια από τη Κρήτη - Review



Γειά σας φιλενάδες μου,


Στο σημερινό άρθρο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για τα χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφή από την εταιρεία OLEA SOAP

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω χειροποίητα σαπούνια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν ευχάριστη εμπειρία για μένα. 


Σε αυτό το σημείο να σας πω λίγα λόγια για τα σαπούνια της εταιρείας. Στο e-shop μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα 12 σαπούνια, ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες σας,  που είναι εμπλουτισμένα με εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια. Η παραγωγή γίνεται με ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης με κρητικό ελαιόλαδο και η ωρίμανση πραγματοποιείται σε 8 εβδομάδες. Επίσης από όλα τα προϊόντα απουσιάζουν τα συντηρητικά, τα συνθετικά αρώματα και χρώματα που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα. 






Στο e-shop τους επίσης μπορείτε να βρείτε κεραλοιφές από φυσικό κερί σε συνδυασμό με βαλσαμέλαιο, αιθέρια έλαια και λάδι καλέντουλας.




Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω 2 σαπούνια της σειράς και μία κεραλοιφή. Παρακάτω σας περιγράφω πως τα χρησιμοποιώ και τις εντυπώσεις μου.











Σαπούνι Καστίλλης - Castile Soap






Έμαθα πως το συγκεκριμένο πράσινο σαπούνι παρασκεύαζαν στην Ελλάδα ακόμα και τα παλιά χρόνια. Βεβαίως ο τρόπος παραγωγής έχει εξελιχθεί. Το χρησιμοποιώ κυρίως για καθαρισμό του σώματος. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και για ευαίσθητες, όπως και για δέρματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ψωρίαση. 


Έχει ευχάριστο φυσικό άρωμα, καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα και παράλληλα την αφήνει λαμπερή και ενυδατωμένη. 





Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να λούσετε τα μαλλιά σας. Δεν βαραίνει καθόλου τη τρίχα, καθαρίζει και προσφέρει ενυδάτωση στα μαλλιά. Επειδή είναι φυσικό προϊόν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καθημερινά.


Επίσης, το σαπούνι Μασσαλίας είναι ιδανικό σε περίπτωση που κάνετε αποτρίχωση των ποδιών σας με ξυραφάκι. Απλά σε βρεγμένο δέρμα απλώνετε πλούσιο κρεμώδη αφρό και δεν κινδυνεύετε από ερεθισμούς. 


Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε το σαπούνι Μασσαλίας σε υγρό κρεμοσάπουνο. Εδώ  σας αφήνω βίντεο με οδηγίες που έχει ετοιμάσει η εταιρεία. 






Σαπούνι Μανόλιας και Ροζ Άργιλο





Δεύτερο πράσινο σαπούνι που δοκίμασα είναι με έλαιο μανόλιας και ροζ άργιλο. Το χρησιμοποιώ κυρίως για καθαρισμό προσώπου. Αφού κάνω ντεμακιγιάζ με κάποιο νεράκι micellar ή μπαλμ, σαν δεύτερο βήμα καθαρισμού είναι το σαπούνι. Απομακρύνει τα υπολείμματα του μακιγιάζ και όλες τις ακαθαρσίες. Αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη, παράλληλα προσφέρει ανάπλαση και θρέψη. 

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους της επιδερμίδας και ειδικά για λιπαρές με τάση για ακμή.






Εδώ θέλω να επισημάνω πως είναι σημαντικό να διατηρούμε τα σαπούνια σε καθαρή βάση ( ξύλινη ή πλαστική ή ακόμα κεραμική), ώστε να στεγνώνουν γρήγορα, χωρίς να χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.






Κεραλοιφή για Ανάπλαση με Βαλσαμέλαιο






Έχω ακούσει για τις θαυματουργές ιδιότητες της κεραλοιφής και τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να τη δοκιμάσω, ήρθε η στιγμή να εκφέρω και εγώ την άποψη μου. 


Χρησιμοποιώ την κεραλοιφή στην βραδινή μου περιποίηση, αφού έχω καθαρίσει το πρόσωπό μου με το σαπούνι. Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα για να απλώσετε στο πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις. Προσφέρει ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας, μειώνει τις ρυτίδες και την ανακουφίζει.

Επίσης το χρησιμοποιούσα πολύ και ως μπαλμ χειλιών. Εδώ κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά. 





Σε περίπτωση που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα κεραλοιφής  ως μάσκα ανάπλασης. Την αφήνετε για 10 - 30 λεπτά για να απορροφήσει το δέρμα  τις ευεργετικές ιδιότητες της κεραλοιφής και έπειτα την αφαιρείται με το σαπούνι ελαιόλαδου. 


Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όλο το σώμα ή τοπικά. Επειδή ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος είναι κατάλληλη για δερματοπάθειες, εγκαύματα και ακμή. Επίσης καταπολεμά αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα ( σε συνδυασμό εννοείται τη σωστή διατροφή και γυμναστική).








Είναι πρώτη φορά που δοκιμάζω χειροποίητα προϊόντα και πραγματικά έχω εκπλαγεί με το αποτέλεσμα που προσφέρουν. 


Παρακάτω σας αφήνω link από τα social media και e-shop της εταιρείας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν. 


E-shop: www.olea-soap.gr

Facebook: Olea Cretan Soaps

Instagram: @olea_soaps

Pinterest: olea soaps

Youtube: Olea Handmade Cretan Soaps



Και ένα extra δωράκι για τους αναγνώστες μας, έχω έναν εκπτωτικό κωδικό  που θα σας προαφαίρει -15% και ισχύει για ένα μήνα από την δημοσίευση του άρθρου. 


Εκπτωτικός κωδικός: #juliagoesnatural



Γράψε μου στα σχόλια έχετε δοκιμάσει χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφή? Ποια είναι η γνώμη σας?



Φιλάκια πολλά,



Ιουλία







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Roz peponi Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang