Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

«Σχεδία home»: Τι κοινό έχει ένα περιοδικό δρόμου με ένα All Day Cafe - Bar - Restaurant στο κέντρο της Αθήνας???






Γειά σε όλες και όλους,

Σήμερα σας έχουμε ένα τελείως διαφορετικό άρθρο από τα beauty περιεχομένου στα οποία σας έχουμε συνηθίσει. 

Έχει βραδιάσει πια και ενώ κάθομαι στο μισοάδειο 040 (μια και ακόμη δεν έχετε γυρίσει όλοι από τις διακοπές σας), με έπιασε οίστρος και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω στις σημειώσεις του κινητού μου τον παρόν άρθρο. Μάλλον ήταν τόσος ο ενθουσιασμός μου για τη νέα μου ανακάλυψη που δεν μπορούσα να μην τη μοιραστώ μαζί σας! 

Πρόκειται για το «Σχεδία home», έναν πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας, που πρέπει να επισκεφθείς. Το όνομα «Σχεδία» προφανώς σε παραπέμπει στο γνωστό περιοδικό δρόμου και πολύ καλά κάνει. Είναι το «σπίτι» της «Σχεδίας», ένας χώρος εστίασης εκλεπτυσμένης αισθητικής, ζεστός, με cozy διάθεση σπιτικού. Στα συν του χώρου είναι και η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος καθώς και το ότι είναι πλήρως προσβάσιμος από άτομα με κινητικά προβλήματα.










Πιο αναλυτικά...

 Το «Σχεδία home» είναι ένα καφέ-μπαρ, εστιατόριο για όλες τις ώρες και τις διαθέσεις, όπου μπορείς να απολαύσεις από υπέροχα πρωινά, καφέ, ροφήματα, χορταστικά γεύματα, έως ντελικάτα cocktails. 

Να σημειωθεί ότι το μενού το εστιατορίου, καθώς και την εκπαίδευση των ανθρώπων της κουζίνας του «Σχεδία home», ανέλαβε ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου και οι συνεργάτες του. 

Εμείς το επισκεφτήκαμε απογευματάκι και απολαύσαμε (με χάρτινο οικολογικό καλαμάκι φυσικά) μια υπέροχη κρύα σοκολάτα με καραμέλα και αλάτι. Επειδή η φίλη μου όμως μονίμως πεινάει επέλεξε και μια special Φρουτάλια Άνδρου με βόειο λουκάνικο. Όσο για το service, είχαμε τη χαρά να μας σερβίρει η Αγγελική, χαμογελαστή, εξυπηρετική, προσιτή και με περισσή γλυκύτητα.








Στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη και μέσα στο «Σχεδία home», λειτουργεί επίσης εκθετήριο και πωλητήριο των έργων του «Σχεδία Art», που δίνει νέα μορφή στα παλιά τεύχη του περιοδικού «Σχεδία», δημιουργώντας κοσμήματα αλλά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι. Εγώ λάτρεψα το χειροποίητο μπολ από χαρτοπολτό, που χρησιμοποιεί το κατάστημα ως ψωμιέρα, και φυσικά προμηθεύτηκα ένα. Επόμενη αγορά θα είναι ένα από τα ρολόγια τοίχου.









Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της «Σχεδίας», το «Σχεδία home» είναι κόμβος κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας. 

Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό να εργαστούν, να προσφέρουν και να δημιουργήσουν, εξωτερικεύοντας την ενέργειά τους.

 Ελπίζω να κατάφερα να σου κινήσω το ενδιαφέρον και ο επόμενος καφές σου ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου να είναι στο «Σχεδία home» και γιατί όχι να το κάνουμε όλοι μαζί το νέο στέκι του κέντρου απλά γιατί αξίζει και τα έχει όλα, αλλά κυρίως έχει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!





Μάθε περισσότερα για τη «Σχεδία» &
«Σχεδία home»
Κολοκοτρώνη 56 και Νικίας 2, Αθήνα
info@shediart.gr
www.shediart.gr
www.shedia.gr







Ελένη






Contact us: rozpepone@hotmail.com
Instagram: rozpeponi

Facebook: rozpepone

1 σχόλια:

  1. Έχω επισκεφθεί και 'γω το «Σχεδία home» και συμφωνώ μαζί σου. Είναι πολύ ωραίος χώρος και το φαγητό πολύ νόστιμο. Ωστόσο απογοητεύτηκα πολύ από τις τιμές. Λόγω του κοινωνικού του χαρακτήρα περίμενα να είναι πιο προσιτό και να απευθύνεται σε όλα τα πορτοφόλια. Αν και πλέον τα περισσότερα μαγαζιά του κέντρου δεν είναι καθόλου budget-friendly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Roz peponi Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang